diumenge, 7 de juny de 2009

Un cop d'ull a Africa, i sobre les influencies.M'ha donat per copiar unes quantes escultures africanes.
Per aprendre música és normal estudiar temes d'altre gent, aprens tocant cançons de diversos autors, cada una te una dificultat a assolir i és a partir de la resolució d'aquests problemes el que porta a un bon coneixement de la matèria.
De vegades sembla que en el dibuix o la pintura no pots confessar tenir influencies fins a tenir un "estatus", fins llavors és copia, o plagi.
En l'entrada anterior algú pot veure a Max, però també dic que hi pot haver Joost Swarte, o Chaland, o Hergé, o Daniel Torres, etc... Si algú creu que encara es pot inventar...
L'art tradicional, la natura o la pròpia realitat semblen de domini public, es dona per sentat que és irrepetible i per tant sempre és una interpretació subjectiva, en realitat passa el mateix amb tot el que fem, per el sol fet de captar un estimul extern i reinterpretar-lo existeix un canvi.
Ara que la copia per si sola es un exercici estèril si no es te present que serveix com a mitja per construir un "patchwork" de vivències que acaben conformant la teva pròpia barreja, que al final es un posicionament respecte al mon, m'agrada o no m'agrada.
En fi, que cal integrar tot el que puguem a la biblioteca, potser l'única forma d'entendre el nostre entorn.
Ara que tinc un pretext moral em dedicaré a P-L-A-G-I-A-R tot el que pugui.

HA HA HA HA!

7 comentaris:

Laura San Roman ha dit...

caram són uns dibuixos boníssims. M'agraden especialment el primer, pel concepte, i el penultim, pel grafisme, en aquest es nota molt el teu estil, sembla que te l'hagis inventat tu.
molt bé

Màriam ha dit...

Uns dibuixos fantàstics, Pau! Bona construcció dels volums, sisenyó.
Ah, i visca el plagi, si això significa aprendre!

gummo ha dit...

perquè copies?

...z... ha dit...

Molt interessant aquest concepte del plagi... m'el copio! ;-)
Estas creant una linea molt bona!

Judit ha dit...

Plagi?res de plagi, ni còpia; se n´hi diu agafar idees i és la millor maner d´apendre i no repetir convencions. Tu si que en saps1

Mònica Estrada ha dit...

ei gracies! a veure com queden les altres dues...

puto gummo XD

Anònim ha dit...

ei no havia vist aquests, em mola molt el segon. Suposo que les vas veure al natural a una de les teves voltes al mon. Interessant.